Právnické osoby nezriadené na podnikanie - Zadunajská, Anna
Medzi daňovníkov, ktorí nie sú založení alebo zriadení na podnikanie, patria podľa ustanovenia par. 18 ods. 5 zákona o daniach z príjmov záujmové združenia právnických osôb. Prehľad právnych predpisov upravujúcich právnické osoby nezriadených na podnikanie. Občianske združenia. Politické strany a hnutia. Nadácie. Neziskové organizácie. Neinvestičné fondy. Cirkev a náboženské spoločnosti. Zdaňovanie právnických osôb nezriadených za účelom podnikania podľa zákona č. 366/1999 Z.z. Účtovanie podnikateľskej činnosti. Oslobodenie od dane z darovania a dne z dedičstva. Financovanie zo strany štátu.