Globalizácia a trendy vo vývoji medzinárodných transakcií - Baláž, Vladimír
Rôzne interpretácie pojmu globalizácia. Pozorovanie rastu objemu medzinárodných transakcií v rozvinutých krajinách OECD. Súčasné globalizačné trendy v Európskej únii a tranzitívnych ekonomikách. Zmeny v globálnom obchode z hľadiska obchodovaných komodít. Globalizácia a národná ekonomická politika.