Expanzia slovenského finančného kapitálu v účastinných podnikoch v rokoch 1939-1944 - Hallon, Ľudovít
Miesto a úloha národne slovenského kapitálu a osobitne finančného kapitálu slovenských peňažných ústavov v arizácii a prieniku do českých účastinných podnikov. Pôvodné ambície, potenciálne možnosti a reálne úspechy slovenských bánk pri rozširovaní kapitálových podielov na účastinných podnikoch v období rokov 1939-1944 na príklade kapitálovej aktivity Tatra banky. Stav hlavných hospodárskych ukazovateľov šiestich najväčších národne slovenských komerčných bánk na konci roka 1939 a 1944. Hlavné hospodárske ukazovatele Tatra banky v roku 1939 a 1944.