Nová kvalita zákona o kolektívnom investovaní na Slovensku - Chovancová, Božena
Nová koncepcia zákona o kolektívnom investovaní č. 385/1999 Z.z. prináša výrazné zmeny v kolektívnom investovaní na Slovensku. Nový zákon upravuje problematiku kolektívneho investovania, činnosť správcovskej spoločnosti a depozitára, ochranu najmä malých investorov, štátny dozor nad kolektívnym investovaním. Depozitár a jeho činnosť. Otvorený podielový fond. Pravidlá pre rozloženie rizika. Uzavretý podielový fond. Špeciálny podielový fond. Ochrana investora. Štátny dozor a jeho funkcie. Sankcie za porušenie zákona.