Spotrebné dane a aproximácia práva - Šubík, Peter
Aproximácia právnych predpisov ako jeden z mnohých predpokladov pre vstup asociovaných krajín do Európskej únie. Otázka aproximácie legislatívy spotrebných daní je upravená v druhej časti kapitoly 22 tzv. Bielej knihy, ktorá je venovaná nepriamemu zdaňovaniu. Smernice pre oblasť spotrebných daní. Systémová smernica 92/12/EHS. Minerálne oleje. Tabakové výrobky. Alkohol a alkoholické nápoje.