Jak měřit inflaci? - Marek, David
Pojem jadrová inflácia - označuje cenový index, z ktorého sú vylúčené administratívne cenové úpravy a cenovo volatilné položky. Cenový vývoj pri modifikovanej konštrukcii cenového indexu. Vývoj cenových indexov v rokoch 1998-1999. Index korigovanej inflácie - vhodnejší index pre stanovenie inflačného cieľa.