Marketing v Evropské unii - De Leersnyder, Jean-Marc
Podmienky na realizáciu marketingovej stratégie podnikov v rámci spoločného európskeho trhu. Vplyv európskeho priestoru na marketing - zóna voľného obchodu, jednotná obchodná politika, slobodný pohyb služieb, voľná konkurencia. Transnacionálna, kvalitatívna a špecifická segmentácia trhu v Európskej únii. Zmeny jednotlivých nástrojov marketingového mixu vplyvom integrácie - výrobková, distribučná, cenová a komunikačná politika.