Návrh deklarácie o vede a využívaní vedeckých poznatkov - Mihoková, Elena
Na svetovej konferencii Science for the twenty-first century, ktorá sa konala v Budapešti 26. júla 1999 bol predložený návrh deklarácie o vede a využívaní vedeckých poznatkov. Úplné znenie deklarácie o vede, ktorý obsahuje 42 bodov. Veda pre poznanie, poznanie pre pokrok. Veda pre mier. Veda pre rozvoj. Veda v spoločnosti a veda pre spoločnosť.