Klesanie zahraničných investícií dotlačilo vládu k prijatiu ďalších stimulov - Vašina, Peter
Nové zvýhodnenia pre zahraničných investorov schválené vládou SR v máji 2000 - desaťročné daňové prázdniny, finančný príspevok na novovytvorené pracovné miesta, prístup k pozemkom s infraštruktúrou. Zvýhodnenia sa musia najprv zapracovať do existujúcich právnych predpisov. Pokles záujmu zahraničia o investovanie na Slovensku. Čistý prílev priamych zahraničných investícií do transformujúcich sa štátov.