Reformné krajiny si konkurujú v deformovaní podnikateľského prostredia - Vašina, Peter
Príprava Slovenskej agentúry pre rozvoj investícií a obchodu (SARIO), ktorá by mala vzniknúť v júni 2000. Tá združí Slovenskú národnú agentúru pre zahraničné investície a rozvoj (SNAZIR) a Fond pre podporu zahraničného obchodu (FPZO). Získavanie prostriedkov na činnosť SARIO. Kľúčová podmienka zahraničných investorov pre investovanie v SR - prístup k pozemkom s infraštruktúrou. Nedostatkom je, že Slovensko nie je členom OECD.