Nový zákon o kolektívnom investovaní - Vajdová, Iveta
Od 1. januára 2000 nadobudol účinnosť zákon č. 385/1999 Z.z. o kolektívnom investovaní, ktorý zrušil zákon č. 248/1992 Zb. o investičných spoločnostiach a investičných fondoch v znení neskorších predpisov. Nový zákon stanovuje prísnejšie kritériá pre subjekty vykonávajúce činnosť v oblasti kolektívnej formy investovania, zvyšuje ochranu investorov, čím znižuje riziko investovania.