Aké zmeny prináša nový zákon pri zdaňovaní príjmov fyzických osôb - Borodovčák, Michal
Zákonom č. 366/1999 Z.z. bol s účinnosťou od 1. januára 2000 nahradený Zákon č. 286/1992 Zb. o daniach z príjmov v znení neskorších predpisov, ktorý za obdobie svojej platnosti od roku 1993 zaznamenal viac ako 20 zmien. Nová právna úprava zdaňovania príjmov fyzických osôb prináša určité zmeny pri zdaňovaní príjmov zo závislej činnosti a funkčných požitkov a pomerne významné zmeny pri zdaňovaní príjmov z podnikania a z inej samostatnej zárobkovej činnosti.