Súčasné trendy v maloobchode - Janků, Jana
Z obsahu: Globalizácia obchodu postupuje, nevyhýba sa ani Slovensku. Kým donedávna diktovali výrobcovia obchodu, v súčasnosti sa karta obracia. Zákon o obchodných reťazcoch by mal podľa autorov jeho návrhu stanoviť pravidlá, ale neobmedzovať trhový priestor. Súčasný stavebný zákon umožňuje umiestniť veľkopredajňu aj bez územného plánu. Hypermarkety sú už malé, nahrádzajú ich nákupné galérie.