Prioritným cieľom je rast ekonomiky široký záber dôsledkov nezamestnanosti a inflácie na slovenské obyvateľstvo - Mokrý, Vladimír
Možnosť neutralizácie účinkov inflácie prostredníctvom indexovania. Postup použitia indexov. Význam stability meny pre národné hospodárstvo. Regulácia výmenných relácií medzi krajinami.