Koniec atomizácie VSŽ nesúvisí so vstupom U.S. Steel - Čikovský, Konštantín
Akcionári VSŽ veľkou väčšinou schválili predaj rozhodujúcej časti majetku investorovi U.S. Steel. V júni by malo nastať zlučovanie niektorých spoločností VSŽ, čím by sa mala ukončiť neprehľadná atomizovaná štruktúra VSŽ. Dlhy voči bankám preberie na seba U.S. Steel. Časť podniku, ktorá ostane pôvodným akcionárom, má šancu na drobný zisk. Vyrovnanie strát a daní.