Národní plány zaměstnanosti (od směrnic k akci)
Boj s nezamestnanosťou ako hlavný cieľ vlád európskych krajín. V súlade s politikou Európskej únie (EÚ) všetky členské štáty vypracovali národné plány zamestnanosti. Opatrenia prijaté v rámci EÚ sú formulované v 19 smerniciach.