Systém sociální péče v Německu - David, J.
V rámci zmien sociálnej politiky v Nemecku, funguje od roku 1995 povinné poistenie pre prípad starostlivosti ako piaty druh sociálneho poistenia - okrem poistenia dôchodkového, nemocenského, úrazového a poistenia v nezamestnanosti. Podpora starostlivosti v domácnosti oproti starostlivosti ústavnej.