Rusko na počátku éry Putin
Politická scéna Ruska. Problematika vojenskej reformy. Putin a hospodárska reforma. Rozpačitá integrácia Rusko-Bielorusko. Francúzsko a súčasné Rusko. Nová politika Ruska voči Ázii. Vojna v Čečensku z hľadiska medzinárodného práva.