Analýza vývoje systému sociální pomoci v 1. polovině 90. let - Průša, Ladislav
Väzba sociálnej pomoci na ostatné systémy sociálnej ochrany obyvateľstva. Základné princípy sociálnej pomoci a právne predpisy. Vývoj jednotlivých nástrojov sociálnej pomoci (poradenstvo, sociálnoprávna ochrana, sociálna prevencia, sociálne služby, dávky sociálnej starostlivosti). Nedostatky a východiská systému sociálnej pomoci.