Perspektivy zaměstnanosti - Drabeš, Zdeněk
Vývojom v oblasti zamestnanosti a charakteristikou pracovnej sily sa zaoberá nielen praktická politika, ale aj teória (tzv. Turínska skupina, ekonómovia Reich a Handy). Tri typy pracovných síl budúcnosti. Systém ďatelinového trojlístka - moderná organizácia bude mať tri kategórie pracovníkov. Problémy starnutia obyvateľstva vo vyspelých krajinách a dôsledky populačnej explózie v rozvojových krajinách.