Mýtus japonského managementu sa hroutí
Charakteristika predvojnového japonského hospodárstva. Nová forma súkromného vlastníctva podnikov v Japonsku po vojne. Sociálne zvláštnosti tzv. Japonského zázraku. Pracovná sila ako fixný kapitál. Procesné riadenie. Výrobné spôsoby (JIT, TQM, TIM). Budúcnosť a zásadné zmeny japonského výrobného spôsobu.