Dětská práce podle instrumentů mezinárodního práva
Detská práce v komplexe ochrany ľudských práv. Detskou prácou sa podrobne zaoberá Medzinárodná organizácia práce (Dohovor č. 138 o minimálnom veku pre prístup k zamestnaniu, č. 182 a č. 190 o odstránení najhorších foriem detskej práce) a Európska únia v Smernici č. 94/33 o ochrane detí a mladých osôb.