Slovensko by malo pozvánku na vstup do OECD dostať do konca júna - Apolen, Peter
USA vyjadrili podporu vstupu Slovenska do OECD. Konečné rozhodnutie o pozvaní SR do OECD by malo padnúť koncom júna. Niektoré výhrady USA týkajúce sa vstupu Slovenska do OECD. Slovensko sa zaviazalo pri získavaní podpory pre vstup do OECD pokračovať v reformách v siedmich oblastiach. Poslednou neuzavretou položkou sú audiovizuálne služby. O pozvaní SR do OECD rozhodne Rada OECD.