Verejná správa v Európskej únii - Zemanovičová, Daniela
Z obsahu: Základným princípom reforiem verejnej správy v krajinách Európskej únie je chápanie administratívy ako služby občanovi. Vládnutie sa mení na správu verejných vecí s novou kvalitou vzťahov medzi jej účastníkmi. Vývoj nemusí smerovať k jednému modelu, ale k jednému cieľu. Aké je poučenie z európskych reforiem pre Slovensko.