Emisie skleníkových plynov na Slovensku - Marečková, Katarína
Zmena klímy zapríčinená zvyšujúcou sa emisiou skleníkových plynov je najvážnejším problémom v histórii ľudstva. Medzinárodné dohovory prijaté na redukciu emisií. Charakteristika a súvislosti skleníkových plynov a skleníkového efektu. Emisie skleníkových plynov na Slovensku a ich zdroje.