Elektrotechnické podniky už vyvážajú viac ako tri pätiny produkcie - Vašina, Peter
Rast exportu elektrotechnických výrobkov zo Slovenska predstihol dynamiku celkového slovenského vývozu. Vybrané ukazovatele za odvetvie elektrotechniky v SR. Výrazný rast tržieb. Dominancia zahraničných firiem. Sústredenie na výrobu elektrických strojov a prístrojov. Pokles zisku - problémy s výrobou televízorov v OTF-Holding, a.s. Nižná, znižovanie investičných programov odberateľov v oblasti telekomunikácií. Nárast zamestnanosti.