Daňové zaťaženie na Slovensku - Suďa, Pavol
Z obsahu: Deň daňovej slobody pripadol vlani na Slovensku na 14. júna. Daňové zaťaženie klesá, no napätie medzi verejnými príjmami a výdavkami narastá. Vlaňajšie rozpočtové príjmy ovplyvnil najmä mimoriadny odvod zo zisku centrálnej banky. Výdavky rozpočtu na pracovníka súkromného sektora tvoria bezmála 15-tisíc korún mesačne.