Autorský nie je paušálny - Morháčová, Jana
Novela autorského zákona, ktorá zavádza povinné odvody z ceny všetkých prístrojov audio- a videotechniky, počítačov a nosičov vyvoláva diskusie. Návrh nejednoznačne určuje z akej ceny sa poplatok bude vypočítavať, nedefinuje pojmy ako napr. prístroje a pod. a prejaví sa zvýšením cien týchto prístrojov.