Rozhodujúci zahraničný kapitál - Onuferová, Marianna
Pokles priamych zahraničných investícií do priemyslu a presun záujmu investorov z odvetvia priemyselnej výroby do odvetvia obchodu. Najväčší nefinanční investori v SR a v Poľsku. Príliv PZI v krajinách V4. Sadzba dane z príjmov právnických osôb v krajinách V4.