Franšizing pomáha rozvíjať malé podnikanie prostredníctvom kooperácie podnikov - Pauličková, Alena
Výklad a pôvod slova franchise. Charakteristika súčasného významu franchisingu. V právnom poriadku SR nie sú zmluvy o franchisingu výslovne upravené. Typy zmlúv. Zmluvy o franšíze sa často dohovárajú ako zmluvy výlučné. Význam výlučnosti zmluvy. Výhody franchisingu pre malé podnikanie.