Hospodárska reforma v Írsku - Janoška, Juraj
Z obsahu: Stabilná hospodárska politika vyniesla Írsko medzi ekonomické hviezdy. Zdroje usporené na sociálnom štáte putujú do dlhodobého rastu a oddlženia. Spolupráca verejnej a privátnej sféry urobila z Írska modernú ekonomiku. Mary Harney: Naše problémy sú problémami úspešnej krajiny. Írsko nie je offshore centrum, podnikové dane sú celoplošne nízke. Vláda podporuje vzdelávanie vo vybraných špecializáciách.