Účtovná expozícia a jej meranie - Polednáková, Anna, 1957-
Účtovná (translačná) expozícia predstavuje citlivosť konsolidovaných účtovných výkazov na neočakávaný pohyb menových kurzov. Vyplýva z potreby prepočítavať aktíva a pasíva dcérskych spoločností do konsolidovaniej účtovnej závierky materskej spoločnosti. Metódy prepočítavania účtovných výkazov: metóda Current Rate, metóda Monetary/Nonmonetary, metóda Temporal, metóda Current/Noncurrent. Riadenie účtovnej expozície. Príklady.