Vedúce miesto Európskej únie vo svetovom cestovnom ruchu - Papaj, Karol
Turistické aktivity Európskej únie a ich vplyv na platobnú bilanciu. Profil typického európskeho dovolenkára. Bilancia cestovného ruchu medzi EÚ, jej členskými štátmi a zvyškom sveta v rokoch 1997-98. Porovnanie členských krajín.