V štátnej pokladnici sa sústredia peniaze všetkých verejných inštitúcií - Zliechovcová, Zuzana
Stratégia budovania systému štátnej pokladnice do r. 2002. Aktivity, ktoré má združovať systém štátnej pokladnice. Ide o nový systém, ktorý zmení riadenie štátnych financií. Mala by sa zmeniť racionálnosť využívania peňazí daňovníkov. Financie verejnej správy by sa mali sústrediť v štátnej pokladnici. Pôžičky štátnej pokladnice. Iné možnosti, ktoré umožní nový systém.