Rozširovanie Európskej únie - Hajšel, Robert
Z obsahu: Rokovania o vstupe do EÚ ukázali šancu oneskorencov dohnať prvú skupinu. Kameňom úrazu budú zrejme poľnohospodárstvo a životné prostredie. Prechodné obdobia sú pre Slovensko v niektorých oblastiach navyhnutné. Summit vo Feire dal jasnejší signál druhej ako prvej skupine. Slovensko má za sebou šesť z 30 kapitol európskej legislatívy. V kapitolách, v ktorých SR rokuje alebo čoskoro bude rokovať, je niekoľko problematických bodov. SR musí v krátkom čase prijať aspoň dvanásť zákonov. V prvej skupine prechádzajú rokovania do ťažšej fázy.