Postavenie Japonska v globalizačných procesoch vo svetovom hospodárstve - Baláž, Peter
Analýza rozvojových procesov v japonskej ekonomike. Priemyselná politika a reštrukturalizácia ekonomiky. Vývoj obchodnej bilancie Japonska a nové úlohy zahraničného obchodu. Štruktúra kooperácie japonských organizácií pri podpore vývozu. Úloha vlády a inštitúcií. Vývoj a úloha priamych japonských zahraničných investícií. Japonsko v období krízy 90. rokov.