Parlament schválil desaťpercentné zvýšenie dôchodkov - Reiselová, Eva
V rozpočte na rok 2000 sa vôbec nepočítalo so zvyšovaním dôchodkov, pretože Sociálna poisťovňa ako garant dôchodkového zabezpečenia už v r. 1999 bola vo vysokom deficite. Návrh zvyšovania dôchodkov vyšiel z Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny, problémom ostáva získanie financií na vyplatenie zvýšených dôchodkov. Priemerná výška dôchodku. Vývoj nominálnej a reálnej hodnoty priemerného starobného dôchodku.