Realita spoločnej európskej meny euro (alebo sú Spojené štáty európske reálne?) - Grúň, Ľubomír
Genéza vzniku spoločnej európskej meny euro. Deň 1.1.2002 bude tzv. Euro-day, kedy sa automaticky prepočítajú v euroštátoch akékoľvek účtovné zostatky v národných menách na euro. Výmena bankoviek a mincí národných mien do 1.7.2002. Makroekonomické kritériá stability, ktoré boli prijaté v Maastrichte v r. 1991. Fungovanie spoločnej meny euro v jedenástich krajinách EÚ od 1.1.1999. Vyhliadky projektu spoločnej meny. Dôsledky zavedenia eura pre slovenské podnikateľské subjekty.