Spôsoby zdanenia autorských honorárov - Jánoš, Daniel
Právne vzťahy, ktoré vznikajú v spojitosti s vytvorením, použitím, uplatnením a šírením autorských diel upravuje autorský zákon č. 383/1997 Z.z. Daňový režim zdaňovania autorských honorárov. Autorský honorár ako príjem zo závislej činnosti. Autorský honorár ako príjem zo samostatnej zárobkovej činnosti. Autorský honorár ako samostatný základ dane pre osobitnú sadzbu dane.