Niektoré prístupy k modelovaniu chaotických ekonomických procesov - Marček, Dušan
Princíp kointegrácie s jeho aplikáciou v modelovaní finančných a makroekonomických veličín. Modelovanie finančných veličín s vysokofrekvenčnými dátami a problematika sezónnosti devízových trhov. Problém nelinearity dát finančných veličín a možnosť odhadu parametrov ekonometrických modelov finančných veličín a odhadov parametrov univerzálnym aproximátorom pomocou techniky umelých neurónových sietí.