Vízia sociálnej spoločnosti v optike zamestnávateľov - Bruckmayer, František
Úloha AZZZ SR pri zapájaní Slovenska do politických a ekonomických štruktúr EÚ. Ďalšia platforma na presadzovanie svojich záujmov majú predstavitelia AZZZ SR v podobe Hospodárskeho a sociálneho výboru (ECOSOC) Európskych spoločenstiev. Ďalšie kľúčové úlohy zamestnávateľov v procese rozširovania EÚ o nové kandidátske krajiny.