Psychologické bariéry pri prenikaní slovenských subjektov na medzinárodný trh služieb - Szarková, Miroslava, 1951-
Postavenie služieb v jednotnom európskom trhu, proces internacionalizácie služieb. Prerastanie národných trhov služieb nad rozsah národných ekonomík a ich vzájomné prepájanie. Iracionálne momenty chápania ekonomiky a iracionálne konanie ako špecifická kategória psychológie trhu a psychológie obchodu. Určenie jednotných ekonomických postupov a vymedzenie psychologických bariér pri predaji služieb. Postoje zákazníkov. Predsudky zákazníkov. Spotrebiteľská kultúra - návykový vzorec.