Ekonomické elity na Slovensku sú voči aktuálnej hospodárskej situácii skeptické - Suďa, Pavol
Prieskum Inštitútu pre verejné otázky o hospodárskej situácii na Slovensku. Pozitívna zmena - zlepšenie zahraničnopolitického kreditu Slovenska. Najvýraznejšie zhoršenie sa prejavilo v prehĺbení nedostatku domáceho kapitálu. Problém korupcie. Zhoršenie situácie v klientelizme a protekcionizme. Zlá situácia v justícii. Zhoršenie kvality v prijímaní zákonov. Názory na vládu. Nedostatok úverových zdrojov. Drahá pracovná sila.