Zahraničný kapitál zachraňuje slovenské podniky - Hrúz, Juraj
Z obsahu: Ekonomika stavia teóriu o domácej kapitálotvornej vrstve na hlavu. Štát sa o podniky strategického významu nedokázal postarať. Cesta k zahraničnému kapitálu bola a bude v niektorých podnikoch kľukatá. Podnikom z privatizačnej extraligy sa patrilo ovládať banku. Zahraničný kapitál preniká do dcér štátneho ZSNP. Namiesto do zahraničia šiel Martinmetal do konkurzu.