Zákonné rezervy a zákonné opravné položky - Pastierik, Vladimír
Účtovné a daňové súvislosti používania rezerv v podniku. Rozdelenie rezerv na účtovné a daňové rezervy. Členenie rezerv z účtovného hľadiska na rezervy nákladov a rezervy zdrojov (rezervné fondy). členenie rezerv z pohľadu dane z príjmov možno daňové rezervy členiť na zákonné a ostatné rezervy. Problematika účtovných rezerv. Daňové rezervy. Daňové a opravné položky. Účtovná a daňová legislatíva.