Krátenie mzdy z dôvodu nepriaznivej ekonomickej situácie zamestnávateľa
Odpoveď na otázku, či je možné krátenie mzdy zamestnancom, pričom sa nejedná o krátenie z titulu nekvalitnej práce, ale dôvodom je ekonomická situácia firmy. Povinnosť zamestnávateľa oboznámiť zamestnanca s podmienkami odmeňovania. Zmeny (krátenie) mzdy podľa formy dojednania mzdy. Dojednanie mzdy. Ustanovenia Zákonníka práce upravujúce pracovnoprávne vzťahy a uzatvorenie pracovnej zmluvy.