K uplatňovaniu zmlúv o zamedzení dvojitého zdanenia - Luknárová - Kutišová, Dalila
Určenie daňových povinností fyzických a právnických osôb - zahraničných subjektov vykonávajúcich aktivity na našom území. Daňový rezident a daňový nerezident. Zmluvy o zamedzení dvojitého zdanenia. Opatrenia na zamedzenie dvojitého zdanenia podľa modelovej zmluvy OECD. Podmienky pre uplatnenie príslušnej zmluvy o zamedzení dvojitého zdanenia. Uplatňovanie oslobodenia od dane alebo zníženej sadzby dane z príjmov charakteru dividend, úrokov a licenčných poplatkov.