Príručka k dani z nehnuteľností III. a IV. časť. - Bubeníková, Irena
Vymedzenie a úprava tých častí, čo sa v rámci ustanovení zákona o dani z nehnuteľností považuje za nehnuteľnosť. Byty, nebytové priestory. Určenie osoby daňovníka. Predmet zdanenia. Oslobodené byty. Základ dane. Sadzba dane. Správa dane. Určenie daňovej povinnosti. Platenie - inkaso dane z nehnuteľností. Penalizácia daňových nedoplatkov. Daňové úľavy. Vznik a zánik daňovej povinnosti. Daňové priznanie. Zaokrúhľovanie dane. Rozhodnutia správcu dane, vyrubovanie dane. Opatrenia na odstránenie tvrdostí zákona. Otázky a odpovede k príslušnej problematike.