Mnoho miest a obcí chce stavať nájomné byty, Bratislava nie - Zverková, Daniela
Suma, s ktorou počíta štátny rozpočet na výstavbu nájomných bytov v r. 2000. Ďalšie financie by mal poskytnúť FNM SR. Financie boli rozdelené medzi jednotlivé kraje podľa počtu obyvateľstva a bytov v nich. Výstavbu nájomných bytov upravujú dve legislatívne normy. Dodržanie cenového limitu. Plošný štandard bytov. Najnižšia kategória bývania.