Akú úlohu hrá Svetová banka v kontexte rozširovania Európskej únie? - Placek, Jozef
Základné piliere spoločnej dopravnej politiky. Harmonizácia a liberalizácia dopravy. Čerpanie pôžičiek pre oblasť dopravy od bankových inštitúcií pre asociované krajiny EÚ v rokoch 1990-1998. Stručný prehľad dopravných programov v asociovaných krajinách. Prehľad transformácie železníc v krajinách EÚ a v asociovaných krajinách. Pôžičky od EBRD a IBRD.